Viste ut spillere med gult kort

FORNØYDE ETTER KAMP:  Neco Darian, Kjetil Nordmark, Samir Taghizadeh og Kim Tomas Klevengen.

FORNØYDE ETTER KAMP: Neco Darian, Kjetil Nordmark, Samir Taghizadeh og Kim Tomas Klevengen.

Fire oslodommere var på utveksling til København 4.-6. oktober. De fikk smake tøffe kamper, Barcelona-fotball og danske regler.

To kamper på dansk nivå 4, tilsvarende norsk 3. divisjon, ventet dommerne fra Oslo under utvekslingen til Danmark. Det var dommerne Neco Darian, Kjetil Nordmark, Samir Taghizadeh og Kim Tomas Klevengen, samt reiseledere Jørn Thomas Smedsrud og Svein Elvanes, som hadde fått ansvar for å avvikle kampene.

"Viste ut" spillere med gult kort

Den første kampen ble spilt fredag ettermiddag mellom Prespa og Dragør. Et hundretalls tilskuere hadde møtt opp i regnet, kampen ble jevn og fotballen var fysisk. Det resulterte i at dommerne måtte opp med noen gule kort, og det betyr enda litt mer i København enn i Oslo.

København har en særregel når det kommer til utdeling av advarsler. Spilleren får en ti-minutters karantene i tillegg. Resultatet blir altså at laget må spille med én mann mindre i disse ti minuttene, forteller hoveddommer i kampen Kim Tomas Klevengen.

Kampen gikk likevel fint for trioen. Hjemmelaget vant 2-0.

Grumme gloser

HELE REISEFØLGET:  Jørn Thomas Smedsrud, Neco Darian, Kjetil Nordmark, Kim Tomas Klevengen, Samir Taghizadeh og Svein Elvanes

HELE REISEFØLGET: Jørn Thomas Smedsrud, Neco Darian, Kjetil Nordmark, Kim Tomas Klevengen, Samir Taghizadeh og Svein Elvanes

Lørdag gikk kampen mellom  HB (Handelsstandens Boldklub) og Fredriksberg av stabelen på en av de mange banene i Fælledparken. Kjetil Nordmark var hoveddommer i kampen, som i motsetning til kampen dagen før ble preget av finspill og ballbesittelse. Veileder Svein Elvanes mener trioen kunne si seg fornøyd også etter denne kampen:

Dette ble en helt annen type kamp enn fredagens fight. Men det ble jevnt og tett – og det sto 1-1 da Kjetil blåste av. Felles for begge kampene var at selv om det falt noen grumme gloser i kampens hete var alle blide og fornøyde etter kampslutt.

Etter kamp ble det gjennomgang fra begge kampene, med både norske og danske innspill, og bading på hotellet. Deretter tok vertskapet fra København, Ken og Kasper, med dommerne og veilederne ut på middag for å markere en vellykket helg. 

IMG_6398.JPG
IMG_6214.JPG